Monday, October 1, 2012

Memories : Convocation Day



Assalamualaikum readers . Have been a long time , im just leave my blog alone . haha . Just because my life going tougher than ever . but Alhamdulillah , im already step more stairs in my life . 
ehem2 . sebelum tu , aku nak Terima kasih berjuta billion kepada kedua ibu bapa yang menbawa dan mendidik aku hingga kejalan hidup yang sekarang . alhamdulillah :)

Tak sangka akhirnya tamat juga secara rasminya pengajian Diploma aku di Politeknik Seberang Perai , aku bergelar Graduan . Jejak jugak family aku sekali lagi ke Pulau Mutiara ni . Rasa macam baru semalam tiba di Penang utk pendaftaran . Pejam-celik dah grad . 

Tipu kalau korang rasa tak bahagia bila tiba saat2 macam ni . Disisi family , disisi insan tersayang juga disisi sahabat seperjuangan . tapi seriusly aku agak terkilan sebab tak dapat nak bergambar bersama Cgadys disebabkan kesibukan masing2 . Tambah2 lagi Kitorang sesi petang , so ta dapat nak berlama-lama . 


Jantung hati ku 


Terima kasih juga kepad ex-roomate sem3 , Eyn yang banyak bantu aku seberadenye aku di sana . Tumpang rumah , tumpang kete , then kasi bunga pulak kan . hehe . Thanks love . Double thanks juga kepada incek boyfie yang setia menunggu dari pagi sampai ke petang dan menghulurkan sejambak bunga idaman bersama sebentuk love coklat . TERHARUU~ 



What more i can describe more than HAPPY ?
\
Akhirnya Tercapai juga impian kami :)

Majlis konvokesyen berlaku selama 3 hari iaitu mengikut jabatan masing-masing . Perdagangan hari ahad , Mekanikal hari isnin . Sorry to him sebab ta dapat nak sambut dengan bunga tyme kluar dewan tu . Tapi aku tetap datang even lambat sikit .

Sebahagian kehidupan di Pulau Mutiara

o.0
 Lastly , aku takkann pernah lupa tempat ni sebagai kengan terindah yang terukir selama 3 tahun dan menjadikan aku salah seorang yang terbaik buat mak dan bapak .


p/s : Rinduuuuuuuu~

Sunday, July 29, 2012

English Style love : Home



ENGLISH STYLE or VINTAGE . wahh its sounds great ! Perabot putih , aksesori putih , motif bunga-bunga kecil . Macam tu lah yang aku tahu . Sejak setahun kebelakangan ni aku terrminat pulak dengan gaya english mat salleh ni ha . Ala-ala 'country' macam tu . Aku pulak hanya lah sebagai peminat , belum lagi menjadi penggemar atau pengamal english style ni . Rumah pun tade kan , tunggu laa nanti da bekerjaya sikit , dah ade rumah , aku harap aku dapat deco kalaw tak seluruh rumah maybe sebahagian sudut menjadi english style punye . *berangan ! 

Selepas sedikit pembacaan , menghias english kotej adalah berdasarkan beberapa elemen . So nanti barulah nampak betul2 english punya . hehe

  • Memilih skim warna anda, memastikan terdapat banyak warna jatuh pada dinding, dan lantai. Warna coklat, kuning, karat, oren dan hijau sesuai untuk melihat kotej Inggeris. Sudah tentu anda juga boleh menggunakan merah jambu .
  • Gambar hitam putih dalam bingkai antik,  rak buku kayu gelap yang dipenuhi dengan buku-buku lama, dan alat muzik yang primitif .
  • Satu mangkuk perak lama yang diisi dengan lemon segar untuk menambah aroma segar dan unsur kejutan.
  • Jika anda tidak mewarisi sekumpulan barangan antik, pergi membeli-belah di kedai berjimat cermat tempatan anda atau pergi jualan garaj. Anda bebas untuk mencari lampu besar lama, cermin berbingkai, lama tembikar dan kaca, pasu indah untuk diisi dengan bunga sama ada kering atau segar.
  • Set pemegang lilin, karpet buatan tangan dan kulit .
  • Langsir atau sheers Lacey bermotif bunga kecil berfungsi dengan baik pada tingkap anda . 
  • Dalam gaya desa Inggeris, dapur akan menjadi sedikit kecil, tetapi sangat terbuka dan lapang. Lantai kayu adalah paling sesuai .
Itu yang aku baca laa , aku pon bukan pandai deko2 ni . Aku selalu baca kat majalah and tengok2 gambar , english style mesty banyak aksesori kecik2 banyak2 serabut2 sikit ha . Aku ta dapat bayangkan rumah aku nanti ade budak kecik , kalaw bukan anak aku , maybe anak2 tetamu ke , mmbe2 datang . macam mane laa kannn ~ habis habis barang aku (masih membayangkan) . haha . Tapi minat tetap perlu terlaksana !! yeah

Tapi sumpah gila aku memang mengidamkan rumah yang cantik dan kemas . Tambah lagi KREATIF ! Hope my future-husband bagi laa support sikit nanti (duit dan semangat) . hihi .
















p/s : Tak sabar nak kerja best , dapat gaji best , kawen dengan orang best , then yeahhh dapat hiasan dalam yang best macam ni !! hee :p

LOVE : 3 Tahun






26 JULAI 2012
Tepat tarikh ini Alhamdulillah sekali  lagi Allah memberi peluang untuk kami terus mengasihi dan saling menjaga satu sama lain .
Tarikh ini 3 tahun yang lepas , kita bertemu dalam satu suasana yang tak diduga . Pertemuan kali pertama tidak memberi apa2 kesan buat kita . Tapi selepas pertemuan kedua , kita akhirnya bersama hingga ke hari ini , tahun ini , saaat ini dan InsyaAllah sampai bila-bila

Terima kasih untuk segalanya . Suka-duka-sedih-gembira-susah-senang bersama . Semoga kenangan dijadikan pengajaran dan janji dikotakan . Semoga hubungan kita dirahmatiNYa . Amin 

Betul , mungkin ramai yang gembira melihat kami gembira , Tapi tak kurang juga yang turut gembira andai hubungan kami terlerai . Tapi ingatlah , Jika Allah sudah tentukan aku && dia bersama , Maka bersamalah kami . Tapi jika sebaliknya , hanya Allah yang tahu kerna jodoh pertemuan adalah ketentuanNya . 


# Namun jauh di sudut hati , mengharapkan agar sahabat handai mendoakan yang terbaik untuk kami . Aminn :) #